facebook pixel code

Az utazás varázsa – vagyis miért utazunk

Maldív szigetek

Oszd meg te is:

Miért utazunk?

A legtöbb ember úgy rendezkedik be a hétköznapi életében, hogy lehetősége szerint megteremti a stabil bázisát, avagy az otthonát, munkát vállal, mellette családot alapít, és/vagy háziállatokat gondoz, és kialakít egy biztonságos, sokféle rutinnal rendelkező életet. Vannak akik ezekről a bázisokról ingáznak, akár közel és akár távolabb is, de az ember valahogy úgy van kódolva, hogy fontos az az élettér, ahová hazaérhet, bekuckózhat, megpihenhet.

A „szűkre” húzott határok jó átláthatóságot és tervezhetőséget biztosítanak, mely hosszú távon biztonságérzetet ad és megteremti bennünk azt az érzést is, hogy időről időre szívesen tágítjuk ezeket a határokat. Épp ezért a szabadidőnkben legtöbben kirándulni, nyaralni, pihenni, utazni, repülni vágyunk, hogy megismerjük világunk számtalan kis titkát, szegletét.

Néha még néhány nap kiszakadás is óriási feltöltődést nyújt. Amikor nem kell hozzányúlni a mosogatóhoz, a mosáshoz, a főzéshez és a megannyi napi feladathoz, melyek hazatérés után könnyebben is végezhetőek.

Az utazás, a valódi fizikai eltávolodás az otthonunktól, meggyőződésem, hogy növeli a nyitottságot, a kreativitást, új ötleteket ad a mindennapi életünkhöz, beszínezi azt, belecsöppenünk néhány gondtalan napba, ami legtöbbünket a fiatalságra emlékeztet. És találtam erre a kérdésre egy kedves blogot is, ahol az olvasók érveit fűzték össze.

Az utazás célja többféle lehet:

  • Kikapcsolódás, relaxáció
  • Feltöltődés
  • Új helyek, ízek, kultúrák megismerése
  • Új, izgalmas dolgok és ezáltal önmagunk kipróbálása, az önismeret elmélyítése
  • A repülés élményének megtapasztalása
  • Bakancslistás helyszínek felfedezése

És gondoltál már arra, hogy ezeket akár ötvözheted is egy kitűnő önismereti program keretében?

A mi stábunk abban hisz, hogy amikor tudatosan teszünk bármit, választunk egy programot, utazást és beleépítjük a céljaink, sikereink megvalósításába, az olyan összetett pozitív energiát generál, melyből hosszútávon profitálunk.

Pont emiatt választjuk önismereti programjainkhoz is nagy nyitottsággal a helyszíneket. Olyan helyeket, amelyeken mi is ritkán vagy még nem is jártunk. Azt tapasztaltuk, hogy a táborok, a csapatos együttlétek hatalmas inspirációt adnak a résztvevőknek és nekünk, trénereknek is. Az emberek kreativitása, jókedve, adott esetben problémái, vagy azok megoldásai új távlatokat nyitnak meg mindenkiben. Minél inkább elérhetetlenné válunk az otthoni környezetünk számára, annál felszabadultabban figyelünk önmagunkra, az adott utazásra, csapatra, élményekre.

Idén talán sokkal jobban várjuk az utazás szabadságának üdítő élményét. Első utazási helyszínünk a Maldív-szigetek, ahol az Indiai-óceán végtelensége, a lágy hullámok hangja és a tündöklő napsütés segíti a testi-lelki feltöltődésünket. Általunk pedig biztosított lesz a meditáció és a jóga. Azok sem maradnak lehetőségek nélkül, akik a pörgést és kalandos élményszerzést részesítik előnyben. Számukra a hotel többféle programot kínál, melyeket a helyszínen elegendő egyeztetni.

Van kedved hozzánk csatlakozni? A főoldalunkon az összes programunkat megnézheted.

 

Szeretettel,

Timi és Judit

Írj nekünk!

Legfrisebb bejegyzéseink

Önismeret - az előnyödre válik!

Már csak egy lépésre vagy legjobb önmagadtól, készen állsz?

Maldív szigetek

Ne maradj le TE sem!

Értesülj első kézből legújabb programjainkról,
bejegyzéseinkről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

© 2021 Várhegyiné Judit és Harnisfőger Tímea

Powered by: MoonShot KFT.