facebook pixel code

Elvonulás – Ne halogass, szállj ki a mókuskerékből!

természetben jógázó női csoport

Oszd meg te is:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kinek ajánlott?

Mindenkinek! Ne legyenek kétségeid afelől, hogy megérdemled-e a néhány napos pihenést! A válasz minden bizonnyal az, hogy igen.

Akkor is, ha felelősségteljes pozícióban dolgozol, akár vezetőként, akár nem; akkor is, ha ki sem látszol egész évben a munkából. Akkor is, ha kis- vagy nagygyerekes anyuka vagy, és akkor is, ha nincs kivel elutaznod. Megérdemled azt, hogy rövidebb-hosszabb időre kiszakadj a mindennapjaidból, és lehetőleg távol a megszokott környezetedtől csak saját magadra figyelj.

Időt, szabadságot találni rá, megszervezni, megtalálni a csapatot, akihez csatlakoznál talán a legnehezebb, de mindenképp megéri a fáradságot. Ti hallottatok már olyan emberről, aki megbánta, hogy részt vett egy táborban/elvonuláson? Mi még soha. És ez okkal van így.

Nem kell válságban lenni ahhoz, hogy sokat adjon egy elvonulás. A mindennapjainkban rengeteg inger ér minket, folyamatosan cikáznak a fejünkben a gondolatok. Megállás nélkül a mókuskereket hajtani pedig nem egy kreatív állapot és meglehetősen fárasztó.

Mi történhet egy ilyen táborban?

Rengeteg jó dolog.

Amikor megérkezel egy csendes, nyugodt helyre, új, ismeretlen környezetbe, figyelmed egyre jobban önmagadra irányul. Otthon hagyod a háztartást, főzést, mosást, a munkát, a gyereknevelést. Ideális esetben figyelsz arra, hogy minél kevesebbet használd a telefonod. Egyre többet tudsz figyelni az itt és most-ra (mindfulness).

Jellemzően gyönyörű környezetben, a természet közelében telik ez a néhány nap, ahol van lehetőség egy nagyot sétálni akár egy erdőben, csendben, térerő nélkül.

Ha annyira bátor döntést hoztál, hogy számodra teljesen idegen emberekhez kapcsolódtál, és ismerős nélkül jelentkeztél egy csoportba, akkor hamar rájössz arra, hogy kedves emberek vesznek körül, akikkel könnyen találsz kapcsolódási pontot.

Óriási tapasztalatot gyűjtöttünk abban, hogy milyen ereje van egy csoportos kikapcsolódásnak, feltöltődésnek, önismereti programnak. Egyöntetű visszajelzések tömkelege gyűlt össze az elmúlt 6-7 évben, mennyire jó egy olyan helyre menni, ahol az embereket a nyitottság, kíváncsiság és az egymás felé irányuló jóindulat jellemzi.

Minden körülmény adott ahhoz, hogy elinduljon benned egy pozitív folyamat, új felismerésekre bukkanj, vagy éppen régen elfelejtett igények, gondolatok törjenek a felszínre. Az otthon rögzült viselkedési mintáidat átgondolhatod. Bármi is indul el, vagy erősödik, esetleg változik meg benned, az biztos, hogy minőségi időt töltesz magaddal.

Elvonulás típusai:

ha körbenéztél már a témában, akkor azt láthattad, hogy különböző típusú elvonulások vannak.

Létezik a csendtábor, melynek lényege, hogy az együtt töltött napokat csendben töltitek. Egy ilyen tábor akkor éri el a célját, ha résztvevőként az elmédet is e tudod csendesíteni. Célja a lényegiség felébresztése. Felébred a nyugalom és az elfogadás.

Jógatábor: a jógáról laikusként is tudható, hogy több, mint egy sport, komplexebb annál.
Pozitív hatásairól részletesen olvashatsz itt: Jóga lépésről lépésre

A táborokban általában reggel jógával kezdik, és este ugyanúgy zárják a napot. Napközben pedig lehetőség van a természetben sétát tenni, pihenni, beszélgetni, egymáshoz és leginkább saját magunkhoz kapcsolódni.

Meditációs tábor: meditálni azt jelenti, hogy a jelenben lenni. általában reggel és este vezetett meditációt tart a tréner a csoportnak. Különböző relaxációs és vezetett meditációs technikák révén.

Az általunk szervezett elvonulás típusú programok leginkább a Lélek Wellness kategóriába tartoznak, az önismereti, elgondolkodtató beszélgetések mellett teret kap a jóga, a meditáció, a szomatodráma és a pihenés.

A szomatodráma talán idegenül hangzik, hiszen még csak nagyjából 10 éve van jelen Dr. Buda László egyedi, mélyreható módszere, melynek lényege egy elmélyültebb kapcsolat kialakítása a testünkkel. Olvass róla többet blogunkban ITT, megéri!

Ha foglalkoztat a gondolat, hogy néhány napra kiszakadj a megszokott közegedből, nézz körül az aktuális programjaink között:

Elvonulás 2021 november

 

Írj nekünk!

Legfrisebb bejegyzéseink

Önismeret - az előnyödre válik!

Már csak egy lépésre vagy legjobb önmagadtól, készen állsz?

természetben jógázó női csoport

Ne maradj le TE sem!

Értesülj első kézből legújabb programjainkról,
bejegyzéseinkről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

© 2021 Várhegyiné Judit és Harnisfőger Tímea

Powered by: MoonShot KFT.