facebook pixel code

Mi az, ami igazából problémát okozza, amikor betegek vagyunk?

Oszd meg te is:

 Noémi története:

16 éves. Feltehetően 2 éve depressziós. Erről sem ő, sem más nem tud. Csak az az érzékeny szemű felnőtt, aki felfigyel a lányra, hogy valami talán nem stimmel.

Nincs nagy baj vele ránézésre. Szokásos kamaszproblémák. Nem tanul eleget, pedig nem hülye, de végül is az iskolában mindig jelen van, és az órát sem zavarja.

Noémi minden héten általában minimum hétfőn extrém migréntől szenved. Már megszokta, az élete része. Ilyen alkat – gondolja, hiszen vagy 6 éve küzd vele. Rászokott a cigire is. Jól esik neki valami rosszat csinálni. Valahol meg kell mutatnia mennyire szenved.

Egy része utál valamit az életben.

Valószínűleg a közönyt, ami valamilyen furcsa idegesítő figyelembe van csomagolva. Nem igazán érti azt a figyelmet, amit a felnőttektől kap. Szívesen el is bújik előle, mert ha szemtől-szembe kerül vele, akkor abból kivétel nélkül úgy érzi magát, hogy csinálhatná jobban is. Tudjátok úgy, ahogy a szomszéd lánya. Meg a Juliskáé. Na ők, bezzeg mindenben tökéletesek.

DE HOGYAN????? – Ordít belőle némán a lélek

És mire kis felnőtt lesz, produkálja az anyja, apja összes felszínen lévő és rejtett betegségét. Így próbál kötődni, szimpátiát, együttérzést kiváltani. És csak azt tudja tökéletesen leutánozni, amit a szülei valóban, a működésük során tanítanak neki.

Most a harmincas évei végén jár. Nézzük mit üzent a teste a szomatodráma játék során?

Lehetősége volt közel kerülni ahhoz a benne élő gyermekhez, aki nagyon vágyott a szülei valódi figyelmére, elismerésére, szeretetére.

Lehetősége volt megérteni, hogy a benn ragadt fájdalom újabb és újabb fájdalom köröket indított az életében. Mindezek egyfolytában életben tartottak tüneteket és betegségeket.

Lehetősége volt a tőle telhető módon átadható szeretetet megérezni, hozzáférni és odaajándékozni a tünetektől hangos testrészeinek.

                       *****

Olyan nagy felelősség szülőnek lenni. Annyi módon el lehet szúrni a gyermekek életét. És olyan nagy adomány gyógyítani a sajátunkat, hogy jobb emberek legyünk magunkért és a szeretteinkért.

Nekem ez a szomatodráma útja..

Az alábbi oldalon tájékozódhatsz a következő szomatodráma napokról és programokról:

Programok

Szeretettel, Judit

Írj nekünk!

Legfrisebb bejegyzéseink

Önismeret - az előnyödre válik!

Már csak egy lépésre vagy legjobb önmagadtól, készen állsz?

Ne maradj le TE sem!

Értesülj első kézből legújabb programjainkról,
bejegyzéseinkről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

© 2021 Várhegyiné Judit és Harnisfőger Tímea

Powered by: MoonShot KFT.