facebook pixel code

Kulisszatitkok az önismereti táborokról – amit te is meg akartál kérdezni

Oszd meg te is:

Létezik egy hely, ami képes kihozni belőled a legjobbat.

Ahol mélyen megismerkedhetsz az átható önismerettel. 

Képes arra, hogy a hétköznapokat görgető visszafogott, komoly énedet kicsit fiókba rakva megismerd a laza gyermeki éned. A szituációkat, amelyek meg- és átélésére a megszokott mikrokörnyezetedben esélyed sem lenne – például felvenni egy kígyót a nyakadba. (Jó páran nem gondolták, megtették.)

Sokáig alvóként kora reggel felmászni egy csapattal egy paradicsomi kilátóba és az irányokról szerzett tudásoddal kivezetni őket az ösvényre. Elképzelhetetlen? Ebben a cikkben bepillantást nyerhetsz az önismereti táborok kulisszatitkaiba, a hatásosságukba, hogy végre kimozdulhass a jól megszokott otthoni rutinodból és újrahangolhasd te is a belső iránytűdet!

Talán te is szeretnéd, hogy a fejlődés a küszöbödre lépjen, maradásra készen; felgyűrje az ingujját és két lábbal nekiálljon nyomni a gázt az önfejlesztés területén.

Ebben segíthet neked egy önismereti és önfejlesztő tábor. Mégis hogyan kell elképzelni egy ilyen tábort?

Elmesélek neked egy történetet az útkeresésről, azért írom, mert nekünk a nyitottság, a törekvés a legértékesebb dolog a világon.

Bárki, akárhol, akármilyen apró lépésre TÖREKSZIK, azt becsüljük, mert fejlődni akar.

Mi van a fejlődés előtt?

Az a piszkáló, nyomasztó, fojtogató érzés, ami ott csücsül a mellkasunkon. 

Amikor napról napra egyre jobban noszogat az élet, hogy most már nagyon-nagyon el kéne kezdeni azt a törekvést a fejlődésre.

Csak egy lépés.

Egyetlen.

Egy.

Lépés.

Önmagunk felé.

Kezdetnek megteszi.

Egyik önismereti táborunk résztvevője – hívjuk őt fantázianevén Első Lépésnek, hiszen a diszkréció nagyon fontos – hasonlóan érzett, mielőtt döntést hozott:

“Csütörtökön lesz a 31. születésnapom. És kicsit sem várom. Egy nagy multinacionális vállalatnál dolgozom, napi 8 órában külföldi vevőket szolgálok ki. Minden. Áldott. Nap. Hiába az egzisztenciális jóllét, olyan mintha egyhelyben állnék. Az életem olyan, mintha minden nap összeszűkült szemmel figyelném a horizontot.”

E-mail-ek, telefonok, monoton munka, amiben a rendszerek kezelése annyi élményt se adott neki, mint a legunalmasabb sorozat bámulása egy hétvégi délutánon.

A home office hátrányát megsínylette és elmaradtak mellőle a munkahelyi örömök, a közös ebédek, a szociális kapcsolatok.

Jó lenne dudorászva flangálni a házban, de valahogy nem megy. Kicsattanó örömmel ledobni a táskánkat délután a munkából hazaérve, de leggyakrabban csak savanyú képpel csoszogunk haza a sötétben.

Minden nap unalmas, zűrös, monoton. A munka és a magánélet is gyakorta teljes energiapazarlás, tulajdonképpen egy mókuskerék.

Előfordulhat velünk, hogy az életünk során egyszerűen elakadunk és nem tudjuk hogyan tovább, nem tudjuk és nem érezzük, hogy van-e ebből egyáltalán kiút.

Ő is átélte.

 • Kavarogtak a gondolatok benne, talán valami új dolgot kellene tanulnia?
 • Vállalkozást kellene indítania?
 • Lehet, hogy a gyerek hiányzik az életéből?

Hálásnak kellene lennie, mégis nyughatatlanságot, a nyomasztó érzést, az érzelmek fojtogató indáit érezte a lelkében.

31 éves lesz és olyan, mintha ketyegni kezdene az az óra: ennél több van az életben. Többnek kell lennie.

Többet kellene adnia, többet kellene tennie, másfele, más irányban. Olyan, mintha az az idegesítő óra azt mondogatná: “31 évesen nem itt kéne tartanod.”

Egyre inkább pezsgett benne a változtatni akarás vágya.

Éreztél már ilyet?

Ha igen, akkor lehet, hogy te is egy lökésnek élted meg ezt a gondolatot, ami arra ösztönöz, hogy lépj egyet előre.

Az első lépést.

Éreztél már olyat az életedben, hogy szünetet kellene tartsál?

Csak egy kicsit megnyomni a pause gombot.

Rengetegen érzik sokszor, hogy valami nem stimmel velük – de hogy a túróba másszák meg egyedül ezt a meredek falat, ami előttük áll?

Sehogy.

A tapasztalat az, hogy a legkáprázatosabb labirintus folyósóin végig gyalogolva sem önt el a megelégedés érzése, ha nem tudod milyen irányba kellene haladnod odabent.

Csak mész, de fogalmad sincs merre. Az irány helyes megtalálásához önismeretre van szükségünk.

Tudtad, hogy a tapasztalatok szerint a környezet elhagyása segíti a mélyebb önismeretet?

Ez azt jelenti, hogy hamarabb jutsz el a felismerésig és a változtatásig.

Az önismereti táborokban ezért valódi igények, új nézőpontok kerülhetnek felszínre. Az utazás hatására új ötletek születnek meg benned.

Egy önismereti program és tábor túlmutat a téves elgondoláson, hogy idegenekkel nem fogod jól érezni magadat, sőt a komfortzónán is túlmerészkedik.

„Úgy érzem, hogy ott a helyem” – felismeréssel jutnak el hozzánk sokan. Ezt az érzést pedig egyre inkább erősödni érzik magukban a résztvevők a helyszínen is.  

Szükséges az új szemléletek, felismerések birtoklásához az, hogy kicsit eltávolodjunk a munkától és közelebb tudjunk kerülni önmagunkhoz.

Lehet, hogy eddig is jógáztál vagy sportoltál az életedben, az önismereti táborainkban viszont a szomatodráma segítségével (a testi tüneteid történetével foglalkozó ágazat; aktív-, értelem- és érzelemteli kommunikáció lehetőségét biztosítja a belsőddel) új felismerésekre juthatsz az önismeret terepén.

Egy játékos, kreatív önismereti módszerrel, amelyben a tested üzeneteket közvetít a tudatodnak. Tehát olyan érzésekkel is találkozhatsz, amik tudattalanul irányítják az életedet, ami később testi tünetek, betegségek formájában is manifesztálódhat.

Milyen figyelmet kapjon a tested? Hogyan és milyen mértékben esik jól egy relaxálás, aktív tevékenység, mely jógagyakorlatok állnak közel hozzád?

A tested képes elmesélni neked, hogy 8 órás ücsörgés mellett miket él meg. Tehát nem gyakorlatsorokban gondolkodunk, hanem szemléletben. A jógát is akkor csinálod jól, ha egész nap abban a szellemében élsz. Megtanulsz lélegezni és ez a mindennapjaid részévé válik.

Felismerheted azt is, hogy hol van benned elakadás vagy annak tényét, hogy elfáradtál; azt, hogy irányt kellene változtatnod, munkahelyet kéne váltanod vagy éppen maradnod. Megismered, hogy miként állj hozzá önmagadhoz és mit tudsz magadért megtenni.

Ha van aktív cél az életünkben, akkor minden meglévő rutin elkezdi azt a célt szolgálni és így a rutinjainkból erőforrások válhatnak. Mert kitartó és tudatos odafigyelést igénylő munka ugyanazt a „flow” fenntartani a napok, hónapok vagy évek múlásával is, amiben egy adott pillanatban vagyunk.

Mindannyiunknak másra van szüksége, mások az igényeink, más hoz flow-ba minket és más-más dolog ad kiteljesedést az életben.

Résztvevőink közt volt olyan, aki a vállalkozásában való hozzáállásban változtatott, egy másik a rafting- és víziszonyától szabadult meg egy táborunkban. A saját szemünkkel láttuk, ahogy a hajó közepén állva euforikus hangulatban érzi végre azt, hogy szabad.

Mindenkinek megvan a saját félelme, de többre vagy képes, mint gondolnád.

A te agyad is tele van ezekkel – kérdések egy önismereti táborról

Ami piszkál: Az egyik proaktív közösségi ember, a másik energiabomba, a harmadik kisebb fordulatszámon pörög. Mégis, hogy fogom jól érezni magam egy tucat idegen emberrel?

Az önismeret útjába állhat az, hogy különbözőek vagyunk?

A megnyugtató válasz: Mi köt össze egy maréknyi idegen embert? Azonos célok, azonos motiváció, lelkesedés és azonos tűz. Egy tucat ember, akik korábban nem ismerték egymást egyáltalán, később viszont a közös időtöltés mosolyba betonozza az arcukat.

Van bennük valami megfoghatatlan közös, szinte élő dolog.

Nem a képregényekben látott Pókember-szerűség, valami egészen más. Egy önismereti tábor zászlója hozza őket össze, olyanokat tömörít egy helyre, akiknek

ugyanaz FONTOS.

Emiatt érdeklődsz talán te is most az elakadás támája iránt, emiatt vagy kicsit nyughatatlan vagy éppen elkeseredett.

Mindannyiukban megmozdul valami, a noszogatás, hogy eljöjjenek a táborba. Ezért kitárják a zsalukat az ablakukon, mert nem véletlenül érzik a szorító érzést, piszkálja őket, hogy vizsgálják és értsék meg önmagukat.

Egy közös nézőpont pedig egészen messzire képes elvinni egy csapatot. Szó szerint kilométerekben mérve és átvitt értelemben is.

A megmozdulok magamért, teszek magamért érzésének adnak teret az itt résztvevő emberek és ezért mindegy, hogy milyen korosztályból érkeznek.

50 felettiek, 30-as 40-es korosztály?  

Adott esetben tényleg mindegy. Sőt, egy másik korosztály nézőpontjával, tapasztalatával találkozni rengeteg lehetőséget rejt magában; mert egy megfelelés- és elvárásmentes térben találkoztok, nem egy munkahelyen.

Ami piszkál: Mit kaphatok egy önismereti táborban és milyen energiaszinttel érdemes érkezni? Vajon nekem is erre van szükségem vagy inkább egy egész napos maratoni Honfoglalóval ünnepeljem meg a felmondási időm utolsó napját? (Feladtam. Unom a munkám. Beadom a kulcsot.)

A megnyugtató válasz: Ha a visszatérő helyzeteket nem kezeled helyén az életedben, nem ásol a gyökerekig, semmi sem fog változni.

Ez az átható önismeret segítségével azonban áthidalható lesz.

A támogató környezet révén lehetőséged adatik a regenerálódásra; arra, hogy egészen mélyre áss. Mert erre van szükséged. Itt nem ciki elgyengülni, kérdésekre választ keresni.

Mert ismerős közegben gyakorta gyanakvó távolságtartással lehetnek felénk az emberek… (leszólnak, lesajnálnak, nem vesznek komolyan – kultúra függvénye).

Tehát a melletted élő emberek már megszokott véleménye helyett új nézőpontokra találhatsz.

Az önfejlesztő táborokban a résztvevők a változás útján támogatnak téged, és nem pedig akadályoznak. Az embereket a nyitottság, kíváncsiság és az egymás felé irányuló jóindulat jellemzi.

Előtérben marad a lélek,

az önismeret,

az önmegismerés,

önmagunk.

AHA-pillanatot élhetsz át egy játék vagy egy közös esemény során. Olyan dolgokat világíthat meg egy-egy gyakorlat, amik évtizedeken keresztül sötétségben vagy homályban lapultak az életedben.

Asszociációs kártyákkal, képekkel, társasjátékokkal is arra ösztönzünk mindenkit, hogy spontán kimondhasson dolgokat.

Friss erővel a munkád is élvezetessé válhat, de az is lehet, hogy felismered: változtatnod kell.

Ha már igyekszel mentális távolságot tartani a munkádtól, a relaxáció, a meditáció és a jóga által valódi időt és energiát szánhatsz a feltöltődésre.

Egy gondolat, egy felismerés, egy spontán kijelentés igazságmorzsákat rakhatnak fel a svédasztalra, ahonnan mindenki leemelheti azt, amire szüksége van.

Sosem a probléma a lényeg, hanem az, ami mozgatja a problémát.

Szeretnél leásni a probléma gyökeréig?

Megoldható!

Ehhez olyan eszközökkel dolgozunk, mint önismeret, Kineziológia, Szomatodráma, Coaching, Executive-, Business-, Team coaching, Mentoring, OH asszociációs kártyák, HR motivációs eszközök, jóga.

Önismereti délutánok során csapatjátékok, társasjátékok várnak rád.

Az egységet pedig az teremti meg köztünk, hogy a személyes és belsőséges témák megosztása helyett, a mindenkit érintő témákat hozzuk elő és azokra adott válaszokból mindenki merítkezhet.

Eredménye?

Mély, belső felismerések születnek, amiket bárki használhat, akiket megérint az adott témában.

Habár a figyelem végig a saját célodon lesz a tábor első pillanatától az utolsóig; azokat a kiváltó okokat keressük mindvégig, amik a lenyomatokat, téves mozgatórugókat létrehozzák benned. A céljaidra kereshetsz válaszokat a jógában, a meditációban és az önismereti programokban.

A tábor bevezető szakaszában a fókusz az ellazuláson, a ráhangolódáson van, majd azt követi a feldolgozás, az indulás előtti 1-1,5 napban pedig a konklúziókon dolgozás.

Annak felismerése, hogy mit érdemes hazavinni és milyen felismeréseket, feladatokat lesz érdemes beépítened rövid- és hosszú távon az életedbe.

Vésd fel egy posztitra: a Cél a pihenés, feltöltődés, semmi extra.

Az extra jön majd magától. Ennek függvényében rajtad áll, hogy miből mit vállalsz be, miből mennyit érdemes beletölteni a napokba, ami feltölt.

Itt nem fogod azt érezni, hogy meg kell felelned.

Ha úgy gondolkozol, hogy ennek a tábornak most „ki kell szolgálnia az igényeidet”, akkor csalódás érhet.  Hiszen a pihenés sikeressége azon is múlik, hogy velünk tartasz-e ebben a pihenésben,

Ez is csapatmunka.

Engedd tehát, hogy a tábor feltöltsön, hogy együtt pihenjünk.

Óriási tapasztalatot gyűjtöttünk a területen, hogy milyen ereje van egy csoportos kikapcsolódásnak, feltöltődésnek, önismereti programnak.

Az önfejlesztés nem szerencse kérdése, hanem egy döntés.

Az önismeret egy összetett folyamat része.

Itt nem gyógyítással találkozhatsz, hanem felismerések színes kavalkádjával. Ha magadra ismertél, itt a helyed.

És abban az állapotban, ahogy épp most vagy.

Ami piszkál: Meg kell nyílnom mások előtt, beszélnem is kell? Érintünk kényes témákat is? Mindent, csak emberek elé ne – ezt a mondatot párszor elsuttogtam már magamban, gyakorta izgulok idegenek előtt.

A megnyugtató válasz: Az önfejlesztő táborokban a kényes témák sosem jelentenek prioritást. De szívesen vesszük, ha valaki feszültségmentesen beszél arról, hogyan érinti őt egy átmeneti időszak (akár anyagilag), amikor csak fele annyit tud hazavinni.

Mert a története másokat megmozgathat.

Lehet, hogy olyan felismerésre tehet szert valaki a történetedből, amelyre máshogyan sosem jöhetett volna rá.

Az önismeret arról is szól, hogy szembenézel azokkal a tényezőkkel, amelyek korábban hátráltattak.

Behoznál egy kihívást, problémát? Megnézzük, hogy az egyes témákból, mit tudunk veled megnézni.

Minden részletében a tábor azt a célt szolgálja, hogy TE pihenhess.

És azt, hogy ezt a vágyadat még jobban megélhesd, tehát megérkezhess hozzá.

50 kg-os súlyokkal és megterhelő szituációkkal nem fogsz találkozni, de kemény felismerésekkel lehet, hogy igen. Amint megérint téged egy téma – amivel eddig nem foglalkoztál – most pedig valaki megmozgatta benned, nagyon mély érzéseket és felismeréseket generálhat.

Jóga közben kiüresedett állapotba kerülünk, mélyebb nézőpontokra lelhetünk. Életünk nagy kihívásai is más színben jelenhetnek meg előttünk (jé ezt el is engedhetem féle felismerések), mert rájövünk, hogy vannak fontosabb dolgok az életben.

Ezek a felismerések pedig üdítő dolgok szoktak lenni.

A belföldi táborainkban biztosított medence, tehát a víz is olyan közeg, amiben leteheted a terheidet. A cél, hogy a csapat, azaz mi együtt elmélkedjünk és kapcsolódjunk ki.

Ha szeretnél velünk tartani: megújultan, frissen fogsz távozni.

Ami piszkál: Korábban próbáltam a jógát, nem volt jó tapasztalatom, ezért bizonyos feladatokat kihagynék, ha lehetséges. A jógát illetően úgy érzem magam, mint genetikailag-vonakodó amatőr, mert már úgy elbizonytalanodtam a nagy agyalásban, hogy ez az egész jóga dolog kétségesnek tűnik a számomra.

A megnyugtató válasz: Belföldi táborainkban is kezdő jógaórákkal találkozol, tehát könnyű lesz követni a feladatokat.

Hihetetlen, hogy amikor átmozgatod a tested akár 4-5 nap elhanyagolt mozgás után, mennyi változásra lehet képes a tested.

Csupán azzal, hogy figyelmeddel közel mész a testedhez, az pedig kommunikálni fog veled. Ennek köszönhetően már a legapróbb mozgások arra inspirálhatnak, hogy még – még – még.

Annak érdekében, hogy ki tudjuk ismerni a testünket, nem csináljuk 100%-osan a jógagyakorlatokat, csak 80%-osan. Teljesen nulláról egy erősebb kezdő jógaóra is megerőltető lehet, ezért a kezdő gyakorlatok közül azt javasoljuk neked, ami jól esik.

Ha minden másból csak a légzőgyakorlatokat választod, ugyanolyan támogató folyamat tud lenni.

Amivel megismerkedhetsz:

 • gerincjóga (légzés, átmozgatás),
 • hatha-jóga (a testi egészségért, ahol fizikailag, érzelmileg, szellemileg, lelkileg is egyensúlyban vagy).

5 óra, felosztott tematikában megvalósítva:

 • frissítő jóga,
 • nyugtató jóga,
 • légzésjóga,
 • önbizalomerősítő jóga,
 • wellbeing jóga a belső békéért.

Egy nyugtató jóga során a testet érintő gyakorlatok mellett mentális hatásokkal is számolhatsz, míg egy önbizalomerősítő jóga az elmét megnyugtatva a „képes vagy rá és meg tudod csinálni” érzés állapotába vihet.  

A jógagyakorlatok közül a légzésgyakorlatokat be tudod építeni egy végtelenül unalmas meeting során a hétköznapokban is.  

Ami piszkál: Hogyan fogom emlékeztetni magam azokra a célokra, amiket itt a táborban kitűzök? Létezik valamilyen akcióterv, házi feladat a tábor után is, hogy 1 év múlva ne ugyanabban a mederbe találjam magam?

A megnyugtató válasz:

Ha az önismeretet nem tápláljuk, az olyan, mintha sokáig ülnénk egy kád forró vízben, ami idővel kihűl. Egyszerűen visszafejlődünk.

Az önfejlesztő táboraink kockázatmentesen adnak tapasztalatot a különböző eszközökről és nyújtanak különböző impulzusokat (mindezt úgy, hogy tulajdonképpen bármikor haza is mehetsz).

Mindig megadják annak a lehetőségét, hogy eldöntsd, szeretnél-e továbbmenni ezen az úton.

A feltöltődést, a felismeréseket egy önismereti tábor megadhatja neked, miközben az „ez kell nekem” igénye továbbra is ott fog maradni nálad a hétköznapokban.

Megfigyeltük, hogy minél több játékos eszköz van, annál nyitottabbak a résztvevőink. Ezáltal elérhetik, hogy az életben az eléjük guruló akadályozó köveket építőkövekként használhassák fel a jövőben.

Szeretnél üzenni jövőbeli énednek?

Az egyik legizgalmasabb játékunk például:

a Levél a jövőből.

Amit önmagadnak írsz és elteszed.

Sosem mondjuk meg, hogy mit írjanak maguknak a résztvevők, csupán a kereteket adjuk meg mankónak.

Úgy használjak fel, ahogy szeretnék.

Ezeket az üzeneteket bármikor vissza tudod nézni, ugyanis azt valljuk, hogy amennyiben dolgozol magadon, mindig legyen minimum egy füzeted.

Lehet ez a jövőből jelenbe hozott impulzus egy-egy felismerés, vagy üzenet, egy elképzelés a jövődről, amit egy kártyára ráírsz.

Az pedig egy pénztári sorbanállásnál is emlékeztethet téged hónapok múltával is a pénztárcádból kikandikálva.

Varázslatos, amikor ránézel a kártyára és megelevenedik előtted a tábor minden részlete, érzed a tenger sós vizének illatát vagy érzed a nap sugarát az arcodon (saját tapasztalat).

A következő egy éved el fog repülni, a kérdés az: 

a számodra megfelelő életet fogod-e kihozni belőle?

Szeretnél képes lenni rá?

Ha terveket szövünk – és mindezt le is írjuk – nem felejtjük el.

Minden leírt szó ösztönöz azok megvalósítására, emlékeztetnek a céljainkra, folyamatainkra és erőt adnak önmagunknak, hogy fejlődhessünk.

Minden leírt szó emlékek kapuit nyitja fel előttünk és acélosítják a személyiségünket. A lecsendesedett és papírra vetett gondolataink segítenek tisztán látni a terveinket, céljainkat és körülményeinket.

A szavak „leírásával” bevéssük az elménkbe és szívünkbe őket, a saját kéziratunk pedig sarkall az ott leírtakra. Ennek tudományos bizonyítéka is van, hiszen az íróeszköz megtartása és a kéz használata több agyi aktivitást igényel az írásnál, még a gépelésnél is.

Ami piszkál: Nekem más a bioritmusom a megszokottnál, később kelek, biztosan nem fogom jól érezni magam egy táborban.

A megnyugtató válasz: A gyakorlati tapasztalat az, hogy a saját időbeosztás igénye gyakorta megjelenik az emberekben, a legideálisabb viszont, ha ettől függetlenül mindenhol ott vagy.

Időben.

Ettől lesz teljes a csoportenergia és ettől fogod jól érezni magadat.

Ha kihagyod, később bánni fogod.

A kimaradt részek hiányát fogod átélni, miközben a csapatenergiának köszönhetően egyre inkább a „legyünk együtt még érzése lesz” jelen mindenkiben.

Bővebben olvasnál róla? Útmutató önfejlesztő táborainkhoz >>>

Mi az, amin feltétlenül változtatni tudsz az önfejlesztés terén?

A gondolkodásmódodon.

Néha csak apró változások szükségesek a nagy változtatásokhoz.

Épp úgy, mint ahogy kisebb irányváltásokat teszel az evezővel, de hosszú távon idővel egészen más irányba visznek az áramlatok.

A sok kicsi sokra megy.

Novak Djokovic hivatásos teniszező így lett alig hét év alatt a 680. helyről az első számú férfi teniszező a világon (a meccsek 90%-át megnyerte).

Sikerének titka a szakmai életútja során meghozott apró döntésekben rejlik, ezek idővel összekapcsolódva gigantikus eredményeket hoztak az életébe.

 • Rengetegen a múltbeli negatív tapasztalataikba burkolózva próbálnak túlélni, ahelyett, hogy alapoznának rá.  
 • Rengetegen megrekedve toporognak, ahelyett, hogy magabiztosan elindulnának a céljukhoz vezető úton.
 • Rengetegen magányos Rambóként próbálják az elakadásokat átugrani, ahelyett, hogy egy lelkesítő és támogató közösség segítségét vennék igénybe.

Olyanokét, akik nem panaszkodnak, hanem TESZNEK a saját fejlődésükért. Önmaguk fejlődéséért.

Célunk a belföldi önfejlesztő táborainkkal is az, hogy olyan embereket hozzunk össze, akik azt érzik, hogy:

 • bennük több van, mint amit az életük most nyújt a számukra,
 • többre hivatottak, mint ahol jelenleg tartanak az életben,
 • sokkal jobban ki tudnának teljesedni és ennek a módját keresik.

Hallom, hogy ezt gondolod: Ez így már nem állapot, valamit csinálni kéne! Tudom, hogy feszít. És megértem, hogy ez félelmetes.

Abban tudunk segíteni, hogy megértsd a miérteket az életedben.

Akkor fogod leginkább úgy érezni, hogy ezt a programot neked találták ki, ha most is jelen van az életedben az irányok, a célkitűzések és a helyes stresszkezelés hiánya.

A „nem tudom hogyan tovább” kérdésre bőszen fejet csóválni és hangosan puffogni jogunkban áll.

Legkésőbb addig, amíg nem jön egy lehetőség, hogy megismerjük önmagunkat és rálépjünk az önfejlesztés útjára.

Utána nincs mentség.

Onnan már minden a saját felelősségünk.

Ez itt egy lehetőség. Az elvonulás kiutat biztosíthat az elakadásból.

Önismeretre tehetsz szert.

Részletek itt.

A táborok lényege a feltöltődés és az önismeret ,ahol végre beboríthat az öröm, a jókedv és annak az érzése, hogy körbekiabálnád a világot, hogy másokat is biztass a fejlődésre.

Írj nekünk!

Legfrisebb bejegyzéseink

Önismeret - az előnyödre válik!

Már csak egy lépésre vagy legjobb önmagadtól, készen állsz?

Ne maradj le TE sem!

Értesülj első kézből legújabb programjainkról,
bejegyzéseinkről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

© 2021 Várhegyiné Judit és Harnisfőger Tímea

Powered by: MoonShot KFT.