Vállalati Jóllét Program - Wellbeing

Ma, amikor azt mondjuk Magyarországon, hogy Vállalati Jóllét Program, akkor még a témával foglalkozók legtöbbje is az egészségbiztosítási programokra gondol. Pedig a vállalati jóllét ennél sokkal többet jelent! Azt mára már sok vezető belátja, hogy egy vállalat annyira lehet sikeres, amennyire a szervezeten belül dolgozók jól vannak. Innen már csak egy lépés kimondani azt, hogy azok a cégek lesznek igazán sikeresek hosszú távon, akiknél a csapattagok jólléte elsőbbséget élvez!

A munkavállalók jólléte növeli a hatékonyságot, segíti az együttműködést a csapaton belül, befolyásolja a vállalati kultúrát, csökkenti a betegszabadságok számát, és segít a munkavállalók hosszú távú megtartásában. Ha Te már tisztában vagy azzal, hogy a munkavállalóid egészsége és boldogsága befolyásolja a céged sikerességét, akkor a legjobb helyen jársz!

Segítünk céged vállalati jóllét stratégiájának kidolgozásában, és programjaink segítségével hatékony eszközeinket és módszereinket beépíthetitek a mindennapokba is!

Legyen a te céged a legboldogabb munkahely!

wellbeing3

Küldetésünk, hogy katalizátora lehessünk a vezetésben bekövetkező változásoknak, amelyek átalakítják a szervezeti és a szervezeten belüli emberi jóllétet … végleg!

Mire számíthatsz, ha elköteleződsz a wellbeing program mellett?

 • nyugodtabb és inspirálóbb munkahelyi környezet;
 • kiegyensúlyozottabb csapat;
 • vonzóbb hírnév a piacon, a vállalat jó hírének növekedése;
 • pozitív vállalati kultúra;
 • magasabb munkavállalói elköteleződés;
 • kevesebb táppénz és hiányzás;
 • fluktuáció csökkenése;
wellbeing

Wellbeing szolgáltatások

 • Wellbeing stratégia kidolgozása és bevezetése
 • Félnapos/egynapos workshop megtartása
 • Belföldi wellbeing nap/napok megtervezése és kivitelezése;
 • Külföldi wellbeing program a világ valamely csodás pontján.

Mindegyik programunk szervezője és kivitelezője egy profi  HR -es és önismereti tréner, angolul beszélő magyar jógaoktatók. Külsős helyszíneinket úgy választjuk meg, hogy a pihenési lehetőség és az aktív kimozdulás egyensúlyban legyen és kapcsolódjon a program céljához. Külföldi programunk pedig egy igazi ajándék a palettán, amely a világ valamely egzotikus vidékén biztosítja azt a relaxációt, feltöltődést, megújulást, amelyre a csapatnak a leginkább szüksége van.

Hogyan érjük el?

Maga a folyamat minden cégnél változhat, hiszen egyénileg teljesen testre szabjuk az igényeknek és a cég életében elérhető lehetőségeknek megfelelően. Természetesen a pontos részletek nagyban függnek a vállalat méretétől is és attól, hogy melyik szektorban tevékenykedik.

Ez egy általános folyamatleírás azon szervezeteknek, akiknek fontos a munkavállalóik jólléte, ezért wellbeing program bevezetése előtt állnak.

A felsővezetők elköteleződése

1.    A felsővezető/k elköteleződése elengedhetetlen ennél a projektnél. Az ő elköteleződése és bevonódása és felelősségvállalása nélkül szinte nem is érdemes hosszú távú terveket szőni ezen a területen. Ugyanis az ügyvezető az, aki a hosszú távú vízió kiépítésében, fenntartásában alapszerepet játszik, kommunikál a cégen belül és a szükséges erőforrásokat rendelkezésére bocsájtja.

Wellbeing champion kiválasztása

2.    Wellbeing champion kiválasztása

A szervezeten belül szuper, ha van dedikált ember, esetleg formálódik egy olyan csapat, akik olyan elkötelezett emberekből állnak, akik, a majd elkészült program kivitelezésében szívesen és hosszú távon segítenek.
Itt nem wellbeing szakértőkre kell gondolni, hanem olyan kulcsemberekre, akik jól ismerik a szervezetet belülről és fontos számukra a munkavállalói jóllét téma.

Felmérés

3.    Felmérés
a vezetővel közösen megvizsgáljuk a cég jelenlegi folyamatait (sok olyan törekvés létezik cégeken belül, ami wellbeing témakörébe tartozik, de ez nem tudatos, nem is így hívják), és átbeszéljük, hogy mire van igény, lehetőség, idő a szervezeten belül.
Felmérjük, hogy a munkavállalók oldaláról milyen igények jelentkeznek, mik azok az elemek, amikre nekik igényük lenne a jóllétük érdekében.
Ezt összefésüljük azzal, hogy a vállalat hosszú távú stratégiájának megvalósításához mire van szükség.

Akcióterv létrehozása

4.    Akcióterv létrehozása
A megosztott információk és igények alapján mi kidolgozzuk a testre szabott akciótervet, amelyet prezentálunk a vezetőségnek. Ahogy a végső terv elfogadásra kerül, elkezdődhet a gyakorlatba ültetés.

A program bevezetése

5.    A program bevezetése a cég életébe
az egynapos workshoptól az egész éves wellbeing programig nagyon széles a paletta.  Azt valljuk, hogy érdemes egész éves stratégiában gondolkodni, de ha erre nincs mód, egy egyszeri program is sokat segíthet a cég működésében. Így van lehetőség választani egyszeri tréninget is, például a klasszikus csapatépítő tréning helyett, vagy akár belföldi elvonulást (többnapos tréning szuper környezetben, vidéken). Szolgáltatásaink legékesebb gyöngyszeme a cégek számára a külföldi elvonulás az egész csapattal, vagy akár csak néhány csapattaggal is. Bármelyik program kerül is kiválasztásra, annak szervezésért, lebonyolításáért teljes körű felelősséget vállalunk, miközben folyamatosan kapcsolatban vagyunk a vezetőséggel.

Visszamérés

6.    Visszamérés
Nagyon fontos, hogy mérjük az eredményeket a szervezetben történő változások kapcsán. Wellbeing kapcsán például az alábbi mérőszámok merülhetnek fel: résztvevői elégedettség, fluktuáció csökkenése, hiányzások számának csökkenése.

Legyen nálad a legjobb dolgozni!

Kik vagyunk?

Azért alapítottuk meg a Vállalati Jóllét Programot, hogy kettőnknek a több évtizedes tapasztalatával és a wellbeing eszközök gyakorlatba ültetésével segítsük a cégek növekedését, és erősödését és ezáltal a jövő munkavégzését!

Mindketten pontosan tudjuk, hogy mennyire nehéz a vállalat növekedését, a profitot, a szakmai színvonal erősödését összehangolni azzal, hogy közben a cégben dolgozó alkalmazottak jól érezzék magukat, elköteleződésük folyamatosan magas maradjon, egyéni karriercéljuk és motivációjuk illeszkedjen a vállalat víziójába, szeressék a munkahelyüket és a legjobbat akarják kihozni magukból.

Mi abban tudjuk támogatni a cégeket, hogy programjaink által ez a két oldal, a cég érdekei és a csapattagok jólléte harmóniába kerüljön.

It’s time to take care of your health now! All you need is to send your feedback via the form below.

Miért fontos tehát a wellbeing?

Tapasztalatunk szerint az önismeretnél, az önmagunkra fordított figyelemnél kezdődik és végződik MINDEN. Ami közte van, az az Élet, az a család, a karrier, a magánélet. Nem léteznek külön, csak együtt. Ahol ezt felismerik, azok a vállalkozások előnybe kerülnek. Ahol a munkavállalók jól vannak, motiváltak, megfelelő juttatásokat kapnak, az a vállalat ragyogni fog, mint csillag az égen.

Különösen jó dolog, amikor egy munkahely rengeteg pénzbeni juttatással jár. Ellenben minden esetben kiderül, hogy ez is csak egy darabig boldogít. Egy idő után, ha az ember magánélete nincs rendben, kereshet bármennyit, a boldogságot nem tudja megvásárolni. Az egy olyan terület, amiért tenni kell. Amikor ehhez támogatást kap a munkahelyéről, az olyan, mint a legmagasabb prémium. Az egészség esszenciája.

Lépj velünk kapcsolatba!

Ez a weboldal sütiket használ a böngészés élményének javítása érdekében.